Dragnea a încercat să blocheze și tragerea la sorți a noilor completuri de cinci judecători - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

Dragnea a încercat să blocheze și tragerea la sorți a noilor completuri de cinci judecători

de DG Vineri, 9 noiembrie 2018, 12:51
- a A+
Imagine
După ce a obținut tergiversarea procesului în dosarul angajărilor fictive ca urmare a deciziei Curții Constituționale în cazul completului de cinci judecători, liderul PSD Liviu Dragnea a solicitat Instanţei supreme și suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din aceste completuri.Reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat pentru Agerpres că solicitarea a fost depusă vineri dimineaţa. Aceştia au precizat că Dragnea solicita ca tragerea la sorţi să fie realizată în conformitate cu decizia CCR de miercuri.

De asemenea, Dragnea a solicitat anularea hotărârii Colegiului de conducere de la Instanţa supremă, prin care s-a decis tragerea la sorţi a completurilor de cinci.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat prin tragere la sorţi, vineri, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale.

În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal este format din: Rodica Cosma, Valentin Horia Şelaru, Simona Cristina Neniţă, Francisca Maria Vasile şi Ioana Alina Ilie.

Acest complet are pe rol, printre altele, dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

"Sper să se sfârşească epopeea completurilor de cinci, deşi, sinceră să fiu, am dubii în legătură cu acest aspect", a declarat Cristian Tarcea, după tragerea la sorţi.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.


9483 de afisari


Las-o naibi
Tony_K [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 13:02
+30/30
Cine se crede aratania asta? Bai romani, ce naiba sunteti asa blegi si puturosi? Cum lasati asa canalii sa va decida cat de prost trebuie sa traiti? Ff, s.
ai sa fii surprins
Kosmos [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 13:38
+16/16
c a un procent mare de romani gandesc si actioneaza ca Dragnea..de aceea multi abandoneaza corabia, nu vor sa fie contemporani cu asa oameni
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings