Colonel austriac în rezervă, acuzat de spionaj pentru Rusia / Ambasadorul austriac la Moscova, convocat la MAE rus - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

Colonel austriac în rezervă, acuzat de spionaj pentru Rusia / Ambasadorul austriac la Moscova, convocat la MAE rus

de N.O. Vineri, 9 noiembrie 2018, 13:12
- a A+
Imagine
Ambasadorul austriac la Moscova, Johannes Eigner, va fi convocat vineri la Ministerul rus al Afacerilor Externe, după ce Viena a anunțat că un colonel al armatei sale a spionat timp de decenii pentru Rusia, relatează AFP."Ambasadorul austriac va fi convocat vineri la Ministerul rus de Externe", a spus un purtător de cuvânt pentru AFP.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat vineri mai devreme că un colonel de armată aflat în rezervă este suspectat că a condus activități de spionaj pentru serviciile de informați rusești din anii '90 și și-ar fi continuat activitățile până în acest an.

Kurz a precizat că însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Viena a fost convocat de ministrul de externe austriac Karin Kneissl, care şi-a anulat deplasarea prevăzută în Rusia. Acesta a mai adăugat că a fost deschisă o anchetă judiciară.

Cazurile de spionaj care implică Rusia s-au multiplicat în ultimii ani, într-un context de tensiuni cu Occidentul pe subiectul Ucrainei, Siriei, acuzațiilor de ingerință în alegerile americane din 2016, dar și în urma otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia.


1795 de afisari


Karin Kneissl l-a invitat chiar ea pe Putin spionu
Habermas [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 13:43
+8/8
la propria ei nunta. Ori e naiva, ori e maestra de contra-spionaj, ori pur si simplu ii place tenisul ;)
Nu-i nici o surpriza
mitg [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 14:06
+6/6
Trupele sovietice au plecat din Austria dupa razboi cu conditia ca vor fi capul de pod rusesc in vest.

Nu s-o fi schimbat mare lucru.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings