O navă americană, acuzată că a ignorat strigătele de ajutor ale unor imigranți. 76 de oameni au murit în naufragiu - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019

O navă americană, acuzată că a ignorat strigătele de ajutor ale unor imigranți. 76 de oameni au murit în naufragiu

de DG Vineri, 9 noiembrie 2018, 14:03
- a A+
Imagine
Procurorii din Sicilia investighează acuzațiile lansate de supraviețuitorii unui naufragiu potrivit cărora o navă americană a ignorat semnalele de ajutor înainte ca vasul cu imigranți să se scufunde și să fie salvați unii dintre ei, scrie The Guardian .Nava USS Trenton a salvat 42 de oameni după ce barca s-a scufundat pe 12 iunie. Supraviețuitorii spun că echipajul navei americane a ignorat inițial strigătele lor de ajutor, deși putea să prevină dezastrul care a urmat și în care și-au pierdut viața 76 de oameni.

Magistrații italieni au confirmat că au vizionat probele video care au fost publicate de cotidianul La Repubblica și în care șase matori povestesc derularea evenimentelor.

"Am văzut nava, nu era prea departe", povestește unul dintre ei în înregistrarea video. "Am văzut steagul american, dacă ar fi intervenit înainte de naufragiu, 76 de oameni ar fi încă în viață", mai spune el.

Vasul cu imigranți plecase din Libia cu câteva zile înaintea tragediei, la bord aflându-se 117 oameni, majoritatea provenind din Africa sub-sahariană. Supraviețuitorii spun că vasul începuse să ia apă cu câteva ore înainte să apară nava cu pavilion american.


3487 de afisari


Daca barca mai avea combustibil si inca plutea...
pedepsitorul [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 14:34
+17/25
Nu uitati ca o nava militara, nu are voie sa primeasca persoane straine la bord.
Iar daca atunci cand a trecut pe langa migranti , barca lor plutea iar motorul avea combustibil... nu era vorba de nici-un naufragiu...

Nu stiu care sunt legile in apele internationale, dar daca prezenta naufragiatilor a fost consemnata la bord si anuntata international intr-un fel sau altul, nu cred ca mai vorbim de un abandon si o ucidere din culpa...

Asa ca daca pleci iresponsabil pe mare, nu e nimeni raspunzator pentru viata ta, iar primul vinovat este transportatorul naval - calauza !
Va mai aduceti aminte ca politistii greci ii puneau pe calauze sa priveasca copii morti in urma naufragiilor?
Just
Hydra [utilizator], Vineri, 9 noiembrie 2018, 17:48
+9/15
Foarte corect. Eu daca vreau sa ma duc intro tara ce nu face parte din UE aplic pentru viza. Sau, in unele cazuri primesc viza de turist la intrarea in tara. Mai avem si astfel de intelegeri. Astia daca au asa multi bani de dat la calauze, de ce nu aplica pentru o viza ? Venind apoi cu avionul, spre exemplu. Devine plictisitoare obsesia asta cu migrantii economici.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings