Femeile vor putea munci încă aproximativ 3 ani, dacă optează în scris - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1033marţi 11 aug 2020

Femeile vor putea munci încă aproximativ 3 ani, dacă optează în scris

de FB Vineri, 9 noiembrie 2018, 15:11
- a A+
Imagine
Femeile vor putea opta să muncească până la vârsta de 65 de ani, dacă doresc acest lucru, conform unei modificări a Codului Muncii adoptată, vineri, de Guvern. Este vorba despre o Ordonanță de Urgență care modifică Legea nr. 53/2003.


"O modificare adusă Legii 53/2003 dă posibilitatea femeilor de a opta, în scris, pentru continuarea activității până la vârsta de 65 de ani, în acord cu Decizia CCR nr. 387/2018. În prezent, contractul individual de muncă încetează de drept la momentul îndeplinirii condițiilor de pensionare, respectiv vârsta standard de pensionare și stagiul minim de cotizare", se arată în document.

Potrivit documentului, litera c) a alineatului (1) a articolului 56 se modifică și va avea următorul cuprins:

"c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II."

2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins:
"(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi"

Ordonanța urmează să apară în Monitorul oficial.


2124 de afisariBucurați-vă români.
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 11:18
+1/3
Veți avea ocazia să le priviți pe Olguța,Veorica,Rovana,Carmen și la 65 de ani.Frumoase nu vor mai fi,dar nici deștepte.Carte se învață la tinerețe,iar ele au ratat ocazia.
comenteaza
Cookie Settings