​VIDEO INTERVIU Povestea românilor cu sânge albastru / Irina Bossy-Ghica: "Nu descendența nobiliară contează, ci meritrocrația! Bunica mea a mobilizat toată diplomația franceză, de la președintele Pompidou până la ministrul de finante Giscard, pentru a ne scoate din România comunistă!" (Partea I) - Hotnews Mobile
1 € 4,7537 1 USD 4,3082joi 17 oct 2019
Bunica doamnei Ghica
VioricaUnderwood [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 8:13
+9/11
Romania are nevoie de diplomati influenti dar sunt prea putini care isi dau seama de aceasta realitate si care fac ceva. Avem o tara bogata dar saraca, mult prea saraca in reputatie si influenta. Nimeni nu face ceva ca sa iesim la suprafata.Nimeni nu evalueaza activitatile lor. Ne scufundam incet si bine. Suntem obligati sa detinem Presidentie UE ca toate statele UE dar ziarele europene bubuie de cat suntem de slabi si cat de slaba este influenta noastra la Bruxelles. Madame Ghica are mare dreptate... avem nevoie de diplomati precum Bunica Doamnei Ghica. Isi da seama guvernul si Melescanu de realitatea diplomatiei noastre?
Patriotism legat de avere
Koczka [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 11:01
-1/17
Cu tot respectul , poate cu mici exceptii, patriotismul acestor foste familii boieresti e legata si de averea detinuta candva pe plaiurile romanesti. Chiar daca au origini albaneze cei din familia Ghica au avut un rol important in istoria Valahiei si Moldovei. Si cam atat.
....
tirolez [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 20:35
-1/9
Macar au avut bunul simt sa-si invete copiii romana, nu ca fostul rege. In afara de Margareta, nevoita, nicio fiica nu vorbeste romana. Nicholas, iubirea presei, nu stia nici el romana cand a venit in tara. Sora-sa nu stie nici acum.
diplomat
codrean [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 17:43
+5/7
Da, Raoul Bossy, diplomat de cariera, a fost ambasadorul Romaniei la Barlin intr-o vreme tare complicata/dificila. Inainte de asta fusese ambasador la Roma, dupa Berlin a reprezentat Romania in Elvetia. Fin, abil, talentat si cultivat diplomat, a avut un rol important in Diaspora dupa 1947; si-a petrecut ultimii ani de viata in America. A scris si un volum de memorii, foarte interesant !
Numele pare exotic; in realitate se tragea din neamul de boieti moldoveni Bosie; calitatea de roman moldovean si-o proclama intotdeuna cu mandrie !
Merci
dacianus [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 19:08
+6/8
Dar viitorii nostri prim-ministri care sa faca istorie unde sunt?
Sa vorbesti in 2018 de "sange albastru"...
andipetre [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 22:25
+1/13
...e ca si cum ai spune ca Pamantul e plat.

Credeam ca era clar pentru toti ca in lumea moderna nu mai conteaza de mult mostenirea genetica a unui om, originea sa etnica sau sociala, ci doar ce face acel om cu puterile sale, care ii este contributia personala in societate si modul in care se comporta.

Altfel, ne intoarcem realmente in Evul mediu.
Pe bune?
SmithJohn [utilizator], Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 23:06
0/4
Ati citit cv-uri de prin parlament? Conteaza tot ce spuneti ca nu contează...
totusi ...
codrean [utilizator], Luni, 12 noiembrie 2018, 13:36
0/0
In principiu ai dreptate , biologic vreau sa zic dar conteaza mult mediul de formare, educatia primita, scolile si conditiile de trai si invatatura pe care familia ti le putea oferi. Sigur, multi oameni de valoare au pornit "de jos', au invins adversitatile intampinate (lipsuri materiale, lipsa relatiilor sociale - extrem de importante, sa fim sinceri.) Nu-i vorba, reversul e si el valabil : se cunosc destui descendenti nedemni ai atator familii onorabile ...
Ba conteaza enorm...
Sthelian [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 5:49
+1/7
In ciuda a ceea ce ne-a invatat sistemul comunist.
Desi si ei recunosteau "rolul personalitatilor in istorie."
Priveste numai si vezi ce gasca de ... exista la conducerea Romanieie si ai sa intelegi ca este importanta si mostenirea genetica, culturala si educationala. Dupa cum sunt ei le sunt si odraslele...
Sigur ca pot iesi din oameni simpli personalitati, dar asta in urma unui sistem scolar si educational stralucit si bine pus la punct. Dar pentru asta e nevoie de selectie foarte buna. Ceea ce nu e cazul in Romania.
Personalitatile nu sunt neaparat "nepoti" nobili
andipetre [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 18:56
+3/5
Personalitatile sunt una, iar mostenirea privilegiilor si "pozitiei sociale" pe criterii feudale e alta. Nimeni nu neaga importanta educatiei si culturii, dar secolul XX a dovedit ca educatia poate sa ii formeze in mod echitabil pe oameni, indiferent daca parintii lor au fost bogati si "nobili" sau nu. Mai mult, exista numeroase personalitati care, prin efort propriu au depasit cu mult capacitatea copiilor, privilegiati, de "boieri". Prin educatie generalizata, in societatile moderne civilizate s-a creat o atmosfera propice dezvoltarii, in care oamenii concureaza liber si isi arata realele calitati.

Sigur ca mai exista si nepotism si "pile", atat la noi cat si la altii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la acele sisteme arbitrare de privilegii ci, din contra, sa eliminam influenta lor. Prin urmare, prezentari din acestea, romantate, de persoane din "familii mari", cu "sange albastru" sunt complet anacronice, nocive si, de ce nu, discriminatorii.
Crezi tu ca se concureaza liber
Dalinar [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 23:29
0/0
Nu neg ca dispersia inteligentei este constanta peste tot in lume. Accesul la educatie de calitate insa il are tot ala la care tata e CEO la Exxon nu cel la care parintii traiesc de la salar la salar, daca au salar. Uiti ca in Lumea Libera un Harvard sau Yale e suta de mii pe an cel putin. Chiar daca obtii o bursa sau un grant si termini o facultate, fiul unui bashtan iti va lua fatza la angajare. Tu o sa trimiti 1000 de cv-uri si nu te ia nimeni, in vreme ce alalalt are postul asigurat din facultate. Se vede ca nu ai fost pe afara!!!
Ba conteaza
Dalinar [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 6:04
0/4
Dovada suprema e faptul ca in Romania daca nu ai sange de bullshevin, rosu adica, nu poti face nimic. De aia au si plecat aia de ii pomenesti tu din tara, pt ca nu au avut loc de juvine.
Cei ce au dat „-” sunt dintre cei săraci cu duhul
prec [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 7:09
0/4
La procentajul analfabeților funcțional nici nu ne mai miră.
Mdeah...
Nea Hoisan [utilizator], Duminică, 11 noiembrie 2018, 15:58
+1/7
Deci bunica-sa a apelat la doi comunisti francezi de frunte pentru a o salva de comunistii rumani? Ca c’est du pipeau. :-)))
Un articol inutil
Observatory [utilizator], Luni, 12 noiembrie 2018, 1:34
0/2
nivelul general ( cu excepții) este unul încă comunist, Neo comunist sau post comunist..
Pierdere de timp , încă nu s-a atins nivelu general de înțelegere ,,,, poporul comunist a creat și a făcut și adres....la sfârșit apa de ploaie.... nimeni nu vrea sa recunoască nivelul general intelectual slab , mult sub nivelul altora din Europa ...păcat , su nu sunt speranțe ....
Încă o dat: cu mici excepții !
comenteaza
Cookie Settings